Brita kook maasikate ja ricotta täidisega

Brita kook on jällegi üks mu lemmikkooke ja enda sünnipäeval tuleb süüa alati lemmikooki. Tavapärase vahukoore vahekihi olen teinud endale meelepärasemaks ja figuurisõbralikumaks asendades vahukoore ricotta ja vahukooreseguga. Põhja retsept on pärit perenaine.ee-st.

Britakook_web2

Põhi:
3 munakollast
1 muna
1 dl suhkrut
150 g võid
2,5 dl jahu
1 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit

Bessee:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 dl mandlilaaste

Täidis:
1 pakk (200g) ricotta kohupiima
1 tuub (250g) ricotta kohupiimapastat
2 dl vahukoort
3 sl suhkrut
1 sl sidrunimahla
1/4 tl purustatud vaniljet (või 1tl vaniljesuhkrut)
200 g maasikaid või vaarikaid

Mikserda munakollased, terve muna ja suhkur kohevaks tugevaks vahuks. Lisa sulatatud ja jahutatud või, seejärel eelnevalt läbi segatud kuivained. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Beseemassiks mikserda munavalged ning lisa vahustades vähehaaval suhkur. Jaga mass tainale ja silu noaga ühtlaseks õhukeseks kihiks. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta alumisel siinil 175-kraadises ahjus 20 minutit.

Tõsta restile jahtuma. Samal ajal valmista täidis. Vahusta vahukoor. Sega ricottad suhkru, sidrunimahla ja vaniljega ühtlaseks. Lisa vahustatud koor. Lõika täiesti jahtunud kook pooleks või kolmeks ning kata üks pool ricottasegu ja marjadega. Kata kook teise poolega.