Kodujuustu-kurgi salat mungoa idudega

Hea salat grill-liha või värskelt keedetud kartulite juurde. Sellisel kujul söövad neid tervislikke idusid ka lapsed. Tervislikke selles mõttes, et idudes on palju E- ja D-vitamiiini, ning mineraalidest kaaliumi ja magneesiumi. Lisaks on idud kiudainerikkad ning puhastavad organismi, olles sealjuures väga väikese kalorsusega. Kes soovib veel lahjemat salatit võib 4%-lise kodujuustu vahetada rasvatu kodujuustu vastu ning 20% hapukoore 10%lise vastu. Aga mina leian et alati ei ole mõtekas rasvatuid toite eelistada sest inimese organism vajab vähesel määral ka rasva sisaldavaid toiduaineid – ning tegelikult on rammusamad piimatooted hoopis palju maitsvamad.

kodujuustu-kurgi idusalat_web

Salatiks läheb vaja:
200 g kodujuustu
2-3 väikest kurki
peotäis mungoa idusid
1 sl majoneesi
1 sl 20% hapukoort
soovi korral pisut soola

Kui kurgil on paks koor, koori kurgid ja tükelda, sega kodujuustu, mungoa idude (võib ka väiksemaks tükeldada) hapukoore ja majoneesiga. Maitsesta soovi korral vähese soolaga.