Jaapani kanavardad “Fukushima”

Avastasin ükspäev, et Rannamõisa korraldab taas retseptivõistlust. Sel korral on teemaks “Suure snäki retseptivõistlus” mis peab olema valmistatud Rannamõisa vabalt valitud tootest ning snäkk peab olema inspireeritud maailma linnast (sellest siis ka retsepti pealkiri). Kuna mul oli just selleks päevaks, mil võistluse netist avastasin, planeeritud valmistada terriyaki kanavardaid siis siit see toidu retsept tuligi. Kuna ma tean, et selle marinaadi sisse käib ingver, aga minu lemmikute hulka see ei kuulu siis lisasin seda marinaadile vaid 1 tl. Ingverisõbrad võivad seda pisut rohkem panna, et saavutada pisut tugevam maitse. Roog sobib nii eelroa snäkiks või värske salatiga serveerides kergeks lõuna- või õhtusöögiks. Jääme siis ootama, mis Rannamõisa toidugurmaanide žürii asjast arvab 😛

teriyaki kana_web

Vajad (mõeldud 3-4 le):
400 g jahutatud broilerifileed

marinaad:
4 sl sojakastet
3 sl mett
3 purustatud küüslauguküünt
1 sl palsamiäädikat
1 tl riivitud ingverijuurt
1 sl oliivõli
peale: seesamiseemneid

Viiluta broilerifilee piklikuteks u 1cm jämedusteks ribadeks. Sega marinaadi koostisosad omavahel. Aseta broilerifileed marinaadi ning hoia seal 1-3h. Rösti kuival ja kuumal pannil seesamiseemned. Aja marineeritud broilerifileed vardasse ning grilli liha valmimiseni, vahepeal võid marinaadiga vardal olevaid broileritükke moppida. Kui kana on valmis, riputa üle röstitud seesamiseemnetega.